Curatare si intretinere incaltaminte La Sportiva

Curățare și întreținere

  • Curățați bocancii după fiecare utilizare.

  • Trebuie să curățați și să uscați cu atenție găurile pentru șireturi (atât la exterior, cât și la interior), ca să evitați formarea ruginii.

  • Dacă aveți bocanci cu interior de piele de vițel, ștergeți-l cu o cârpă umedă după fiecare utlizare.

  • Întrețineți pielea de la exterior, cât și ce de la interior cu produse adecvate.

  • Lăsați bocancii să se usuce la aer, nu la soare și nici lângă  surse de căldură.

  • Pentru reparații, duceți-i la un cizmar specializat.

  • La Sportiva® recomandă să vă alegeți cu grijă mărimea bocancilor, astfel încât piciorul să stea fix și comod. Dacă piciorul nu poate să se miște înăuntru, uzura interiorului de piele de vițel, Cambrelle® sau Gore-Tex® este astfel evitată.

 

Chiar dacă bocancii La Sportiva® sunt făcuți dintr-o piele care respinge apa și care a fost în prealabil tratată, fiind astfel rezistentă la murdărie, agenții atmosferici și uzura pot să usuce și să strice pielea.

După fiecare folosire bocancii trebuie curățați de noroi sub un jet slab de apă. Dacă e nevoie, branțurile detașabile trebuie scoase și bocancii lăsați într-un loc răcoros și uscat să se aerisească. E de preferat să scoateți mereu branțurile ca să îndepărtați pietricelele care se poate să fi intrat în bocanci și care ar putea să strice membrana Gore-tex®, dacă există una. Nu puneți ziare sau alte hârtii înăuntrul bocancilor, căci acestea pot încetini procesul de uscare.

NICIODATĂ SĂ NU USCAȚI BOCANCII DIRECT LA SOARE, ÎN LOCURI FOARTE CĂLDUROASE SAU, CHIAR MAI RĂU, ÎN APROPIEREA SURSELOR DE CĂLDURĂ.
 

ÎNTREȚINEREA ÎNCĂLȚĂMINTEI CU PIELE IDRO-PERWANGER, FULL-GRAIN ROUGH-OUT, ANFIBIO, SPLIT-GRAIN ȘI NABUCK

Pentru aceste tipuri de piele nu trebuie să folosiți niciodată produse de curățat pe bază de ulei, căci pot să afecteze viața și caracteristicile de rezistență la apă ale bocancilor.

Pentru îmbunătățirea rezistenței la apă a bocancilor noștri vă recomandăm produsele Nikwax®. Aceste produse sunt potrivite pentru modelele cu interior de Gore-Tex®, piele de vițel și Cambrelle®. Tratamentul trebuie aplicat pe bocancul umed, ca să permită o absorbție mai bună a produsului în piele. Tratamentul cu aceste produse este de durată, dar nu permanent. Folosiți Nikwax® de câte ori considerați că e nevoie sau chiar după fiecare purtare, în condiții extreme. Vă aducem la cunoștință că aceste produse vor face pielea să capete o tentă mai închisă la culoare.

 

ÎNTREȚINEREA ÎNCĂLȚĂMINTEI CU CORDURA®/GORE-TEX®

Vă recomandăm următorul tratament pentru modelele cu Cordura® și Cordura®/piele, cu interior de Gore-Tex® sau Cambrelle®. Dacă aveți astfel de bocanci, vă recomandăm să folosiți apă și produse de curățare pe bază de ceară, cum ar fi Nikwax®, care garantează rezistența la apă atât a pielii, cât și a nailonului. Aceste produse, pe lângă faptul că îmbunătățesc caracteristicile de rezistență la apă ale bocancilor, nu afectează caracteristicile tehnice, cum ar fi respirabilitatea Gore-Tex®-ului.

 

ÎNGRIJIREA ESPADRILELOR DE CĂȚĂRAT

Este mai bine ca după fiecare folosire să lăsați espadrilele să se usuce la aer decât să le băgați direct în rucsac. Talpa aderentă ar trebui curățată după fiecare folosire, pentru a obține cele mai bune rezultate. Vă recomandăm să ștergeți espadrilele cu o cârpă umedă și apoi să le lăsați să se usuce într-un loc ferit de razele soarelui. Mai mult, când o talpă foarte uzată începe să prezinte semnele obișnuite de „cojire‟, și astfel este redusă și performanța aderenței, este de-ajuns să folosiți șmirghelul ca să-și revină. Talpa trebuie înlocuită înainte să se strice de tot, ca să evitați deformarea calapodului în partea din față de la degete. Pentru galoșare este foarte important să vă adresați unui cizmar autorizat de La Sportiva®, care folosește cauciucul original La Sportiva®.

 

GARANȚIE

Toate produsele noastre beneficiază de garanție. Această garanție nu acoperă uzura cauzată de utilizarea normală, folosirea neadecvată sau deteriorarea cauzată de o îngrijire necorespunzătoare. Nu există o durată de viață standard din cauza variabilelor care pot afecta încălțămintea. Garanția La Sportiva® nu se extinde asupra produselor La Sportiva® a căror talpă a fost înlocuită, care au fost reparate sau modificate în vreun fel. Doar materialele și manopera originale La Sportiva® sunt acoperite de garanție.

Orice produs La Sportiva® care este în garanție trebuie trimis la La Sportiva® pentru evaluare. După inspecție, La Sportiva® fie va înlocui produsul, fie îl va repara. În cazul în care la inspecție se descoperă că defectul nu este acoperit de garanție, este posibil ca produsul să fie reparat sau înlocuit, iar toate costurile sunt suportate de consumator. Stricăciunile cauzate de uzura normală vor fi reparate la un preț rezonabil.

 

GORE-TEX®

  • În ceea ce privește interiorul de Gore-Tex®, garanția este oferită direct de Compania „Gore‟. „Gore‟ are un birou de relații cu clienții în fiecare țară, iar adresa și numărul lor de telefon sunt disponibile în pliantul „Gore-Tex®‟ care însoțește acești bocanci. La Sportiva® recomandă să alegeți cu grijă mărimea încălțămintei, astfel încât piciorul să stea fix și comod. Dacă piciorul nu poate să se miște înăuntru, uzura interiorului este astfel evitată. Este de preferat să scoateți branțurile după fiecare folosire, ca să îndepărtați pietrișul care se poate să fi intrat și care ar putea să strice membrana Gore-Tex® atunci când folosiți încălțămintea.